در اعلب موارد در آسفالت کاری و روسازی آسفالت از تجهیزات ویژه استفاده می‌شود. با این حال، در شرایط خاص این فرآیند به صورت دستی انجام می‌شود. بیایید نگاهی دقیق‌تر به زمان مناسب بودن اجرای آسفالت کاری دستی سطوح جاده و مراحل اصلی اجرای آن بپردازیم. در ارابه پویان راسا انواع خدمات آسفالتکاری دستی و مکانیزه با بهترین تجهیزات انجام می‌گیرد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت آسفالت و نحوه اجرای آسفالتکاری دستی با ما ارتباط برقرار کنید.

چرا آسفالت کاری را به صورت دستی انجام می‌دهند؟

در آسفالتکاری دستی همانگونه که از اسم آن مشخص است از تجهیزات مکانیکی دستی برای آسفالت کاری استفاده می‌شود. در این نوع آسفالت کاری پخش آسفالت توسط کارگران انجام می‌شود. از این رو به دلیل اینکه نمی‌توان از ماشین آلات راهسازی سنگین در مکان‌های با تراکم کم استفاده کرد در بعضی از مناطق کوچک‌تر از آسفالت دستی استفاده می‌شود. بیشترین استفاده از آسفالت دستی در پیاده رو‌ها، پارکینگ‌ها، مسیر‌های عابر پیاده، کف کارگاه، پشت بام و حیاط می‌باشد.
تصمیم‌گیری در رابطه با استفاده از این نوع آسفالت کاری بیشتر بر اساس نیاز‌های پروژه، محدودیت‌های بودجه‌ای و منابع در دسترس است. همیشه دقت داشته باشید صرف نظر از محدودیت‌های مالی، برای هر منطقه‌ای بهترین روش آسفالت کاری انتخاب شود.

مراحل آسفالت کاری دستی

در جدول زیر به مراحل آسفالت کاری دستی اشاره می‌شود:

مراحلعملیاتتوضیحات
مرحله اولآماده سازی سطحهمانند هر نوع آسفالت کاری باید زیرسازی مناسب انجام شود. در این مرحله سطح تمیز و عاری از هر شی مزاحم می‌باشد.
مرحله دومپخش آسفالت توسط کارگرانآسفالت از کارخانه تحویل گرفته و بر روی زمین ریخته می‌شود و توسط کارگران با بیل و چنگک توزیع می‌گردد. در پخش آسفالت توسط کارگران دقت زیادی می‌شود که آسفالت به طور یکنواخت توزیع گردد.
مرحله سوماستفاده از ابزار صاف کنندهبا استفاده از ابزار صاف کننده که عموما به صورت مکانیکی هستند برای فشرده سازی و صاف کردن بیشتر آسفالت استفاده می‌شود. مخلوط آسفالت باید به گونه ای تنظیم شود که پس از تراز کردن، از نظر ارتفاع کاملا منطبق با سطح شود. هر چقدر این عملیات با دقت بیشتری انجام شود از بروز ترک در محل اتصال با پوشش قدیمی و نواحی تحت ترمیم بیشتر کمک می‌کند.
در این روش ساختار روسازی آسفالت متراکم شده و بار سنگین ترافیکی را تحمل می‌کند.
مرحله چهارماستفاده از درزگیرها برای مقاوم سازی بیشتربرای افزایش طول عمر آسفالت از درزگیرها استفاده می‌شود.
مرحله پنجمکنترل کیفیتدر این مرحله کیفیت و ضخامت آسفالت مورد بررسی قرار گرفته و تست می‌شود و اقدامات لازم برای ترمیم آن انجام می‌شود.
جدول مراحل آسفالت کاری دستی

تجهیزات مورد استفاده در آسفالت کاری دستی

به طور کلی در آسفالتکاری دستی برای ساختن راه‌های جدید از تجهیزات تخصصی راهسازی در حین کار استفاده می‌شود. متداول‌ترین تجهیزات مورد استفاده در ساخت و ساز دستی به شکل زیر است:

تجهیزات پرکننده‌ی درز : این نوع تجهیزات عمدتاً برای پرکردن درز‌ها با مواد قیر در هنگام تعمیر چاله‌ها استفاده می‌شود.
برش‌های مفصلی در صورت نیاز : در صورتی که قصد تعمیر یا ترمیم به کمک آسفالت کاری دستی داشته باشید استفاده از تجهیزات راحت و متحرک برش سریع و با کیفیت کار‌ها را تضمین می‌کند.
دستگاه پخش آسفالت : دستگاه پخش آسفالت کوچک سبب می‌شود که به طور یکنواخت آسفالت پخش شود.
صفحات ویبره : یکی از مهمترین مراحل در آماده‌سازی پایه، قرار دادن پوشش و ترمیم مناطق آسیب دیده، تراکم با کیفیت بالا است که با استفاده از صفحات ویبره به دست می‌آید. در برخی موارد، به عنوان مثال، هنگام تعمیر مناطق کوچک، یک صفحه ارتعاشی را می‌توان با موفقیت با یک چکش لرزان جایگزین کرد.

نیزه حرارتی : این نوع نصب برای تمیز کردن و خشک کردن کارت‌ها و ترک‌ها قبل از تعمیر استفاده می‌شود.
ابزار مسافرتی دستی : هنگام آسفالت کاری دستی، اغلب از ابزار‌های کمکی استفاده می‌شود: چرخ دستی برای حمل آسفالت ریخته‌گری، چنگک برای توزیع و تراز کردن مواد و غیره.

ما به مشتریان خود طیف گسترده‌ای از خدمات با کیفیت بالا را ارائه می‌دهیم و سفارشات را در تمام مناطق تهران و شهرستان‌ها به انجام می‌رسانیم. برای دریافت خدمات آسفالت کاری دستی می‌توانید با مجموعه ما از طریق شماره‌های درج شده در قسمت تماس با ما در همین سایت ارتباط برقرار کنید.

اجرای آسفالت کاری دستی
آسفالت کاری دستی

از چه نوع آسفالتی در آسفالت کاری دستی استفاده می‌شود؟

در آسفالت کاری دستی از انواع آسفالت اعم از آسفالت گرم، آسفالت سرد و حتی تراشه آسفالت می‌توان استفاده کرد. قیمت به کارگیری هر کدام از انواع آسفالت به تخصص و تجربه پیمانکار و کارگران زیرمجموعه مرتبط است. هر چقدر تجربه و تخصص بیشتر باشد کیفیت آسفالت ارائه شده بیشتر خواهد بود.
شرکت ارابه پویان راسا یکی از شرکت‌های باتجربه در زمینه آسفالتکاری سنتی و مکانیزه در کشور شناخته می‌شود. یکی از شرکت‌های قدیمی با تجربه چند دهه در زمینه آسفالتکاری سنتی و مدرن است. اگر قصد دارید محلی را به روش سنتی آسفالت کاری کنید می‌توانید با این شرکت با راه‌هایی که در قسمت تماس با ما ارائه شده است، ارتباط برقرار کنید.

فرآیند تعمیر و ترمیم آسفالت به روش سنتی

اغلب به دلایلی مانند انتقال نیرو برق، گاز و آب به ویژه در مناطق روستایی و یا در کوچه‌ها و خیابان و کناره‌های خیابان و برای پرکردن چاله‌های ایجاد شده نیاز است که فرآیند تعمیر و ترمیم به صورت دستی انجام شود.فرآیند اجرای تعمیر آسفالت همانند انجام آسفالت کاری دستی است با این تفاوت که در بعضی مناطق نیاز است که قسمت آسیب دیده برش داده شود و سپس عملیات آسفالت انجام شود.
در این روش اغلب پیمانکار آسفالت گرم را از کارخانه تحویل می‌گیرد و به کمک کارگران در مناطق مورد نظر ریخته و در نتیجه سطح را صاف و مورد استفاده قرار می‌دهد.

تفاوت آسفالت کاری دستی و مکانیزه

همانطور که پیش از این اشاره شد در آسفالت کاری دستی از نیروی کارگر برای پخش آسفالت استفاده می‌شود و تجهیزات مورد استفاده دستی است اما در آسفالت کاری مکانیزه با استفاده از تجهیزات مدرن و اتوماتیک انجام می‌شود. در این روش آسفالت با استفاده از فینیشر پخش می‌شود.
مهمترین تفاوت آسفالت کاری مکانیزه و دستی زمان اجرای آسفالت است. در روش مکانیزه عملیات آسفالتکاری به سرعت انجام می‌شود در حالی که در روش دستی آسفالتکاری این روند بسیار به کندی پیش می‌رود. همچنین با فینیشر سطح صاف‌تری بدست می‌آید و در مقابل هزینه آسفالتکاری به مراتب بیشتر از روش یدی است.
به طور کلی برای آسفالتکاری مناطق بزرگ از آسفالت کاری مکانیزه استفاده می‌شود و به مناطقی که دسترسی به آن سخت است از روش سنتی استفاده می‌شود. هر دو این روش‌ها دارای مزایا و معایب می‌باشند.

آسفالت کاری دستی
آسفالت کاری دستی

مزایای آسفالت کاری دستی

مزایای روش آسفالت کاری سنتی به صورت زیر است :

  • انجام آسفالت کاری در مناطق دارای محدودیت عبور وسایل
  • دقت در توزیع یکنواخت و صاف کردن آسفالت
  • پر کردن چاله‌ها با آسفالت کاری دستی
  • مقرون به صرفه بودن به دلیل عدم نیاز به ماشین آلات و تجهیزات گران قیمت
  • هزینه‌های نیروی کار نسبت به ماشین آلات گران قیمت کمتر است.
  • آسفالت کاری مناطقی مانند پارکینگ، حیاط و حیاط خلوت، سقف خانه‌ها، کف کارگاه‌ها، پیاده رو‌ها، ورزشگاه‌ها، پارک‌ها و کلیه مناطقی که امکان انتقال تجهیزات آسفالت کاری مکانیزه وجود نداشته باشد.

معایب آسفالت کاری دستی

  • زمان بر بودن آسفالت کاری دستی
  • احتمال خطرات جانی و آسیب به کارگران
  • پرداخت دستمزد به کارگران

قیمت آسفالت کاری دستی

قیمت آسفالت کاری دستی در هر پروژه‌ای متفاوت است و نمی‌توان قیمت قطعی در اینجا درج کرد. آنچه در این روش نسبت به روش مکانیزه تفاوت ایجاد می‌کند نیروی کار و زمان اجرای آسفالت کاری می‌باشد. همچنین در هزینه تمام شده آسفالت علاوه بر استهلاک تجهیزات دستی باید دستمزد کارگران و نوسانات قیمت دستمزد را در قیمت‌گذاری محاسبه کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله قیمت آسفالت و روش محاسبه آن را ببینید.

پیمانکار آسفالتکاری دستی با بهترین قیمت

ارابه پویان راسا یکی از شرکت‌های برتر در کشور در زمینه آسفالت کاری دستی و مکانیزه است. این شرکت با کادری مجرب در کلیه مناطق کشور فعالیت دارد و با استفاده از بهترین تجهیزات خدمات آسفالتکاری را به انجام می‌رساند.
این شرکت آمادگی دارد که در تهران و شهر‌های اطراف عملیات آسفالتکاری دستی در مکان‌هایی از قبیل حاشیه راه‌ها، کوچه‌ها، خیابان‌های با عرض کم، پیاده رو‌ها، حیاط، کف کارگاه‌ها و پشت بام خانه‌ها را با قیمت مناسب به انجام برساند.
اجرای آسفالت دستی و مکانیزه در این شرکت توسط نیرو‌های متخصص انجام می‌شود. برای استعلام و قیمت روز اسفالت کاری دستی با مجموعه ارابه پویان راسا تماس بگیرید.

سخن پایانی

ساخت و ترمیم راه‌ها از طریق آسفالت کاری دستی مستلزم استفاده از تجهیزات مختلف،ابزارآلات راهسازی، دانش و رعایت جنبه‌های مختلف تکنولوژی است. این نوع آسفالت کاری بهتر است با یک تیم با تجربه انجام شود. برای اجرای آسفالت کاری دستی و مکانیزه با شرکت ارابه پویان راسا ارتباط برقرار کنید.