بلوکاژ یا قلوه چینی چیست؟

به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین به کف ساختمان‌ها، از بلوکاژ یا ماکادم استفاده می‌شود که عبارت است از لاشه سنگ و قلوه سنگ که بدون ملات به ضخامت ۲۵ تا ۴۰۰ سانتی متر در زیر کفسازی ریخته می‌شود.ژ یا قلوه چینی چیست

بلوکاژ یا قلوه چینی چیست

بلوکاژ‌

برای اجرای زیر سازی لازم برای کف ساختمان در طبقه همکف‌، یعنی جایی که مستقیماً با زمین در تماس است‌، با قراردادن یک لایه قلوه در روی خاک کوبیده شده مانع از نفوذ آب به داخل مصالح کف سازی و نتیجتاً کف ساختمان می‌شود به این عمل (( قلوه چینی یا بلوکاژ)) می‌گویند. لذا به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت به کف طبقه زیرین ساختمانی که مستقیماً با زمین در تماس است باید ۲۵ تا ۳۰ سانتی‌متر روی خاک کوبیده شده را قلوه درشت چیده و سپس روی آن یک قشر مخلوط شن و ماسه بریزید تا فواصل خالی بالای قلوه‌ها را پر کرده و یک سانتی متر روی کلیه سطوح را بپوشانید‌.

قلوه چینی مانع نفوذ رطوبت از خاک کوبیده شده به سطوح بالاتر خواهد شد. و پوشش روی قلوه چینی با شن و ماسه سبب به وجود آمدن سطح مناسب و مسطح برای بتن کف می‌شود.

اگر تراز آب‌های زیر زمینی آنقدر بالا باشد که خشکه چینی نتواند مانع نفوذ رطوبت به کف ساختمان شود علاوه بر آن در زیر فرش کف اقدام به عایق کاری کف ساختمان می‌نماید عایق کف بایستی مستقیماً به عایق کرسی چینی به طور کامل و متصل و یکپارچه باشد‌.

به طور معمول در سازه برای کاهش رطوبت و یا جلوگیری از انتقال آن به ارتفاع معمول ۳۰ تا ۴۵ سانتیمتر و یا کمتر و بیشتر از کف سازی در طبقه اول استفاده می‌نمایند که اینکار با بلوکاژ (‌خشکه چینی‌) و یا سنگ ماکادام یا شکسته و قلوه سنگ انجام می‌گیرد.